Wyśmiewisko różności |
3 promuj |
O tym, że spadek jakości nie oznacza jej pogorszenia | |||
Gazeta.pl podsumowała, w półalarmującym tonie, ostatni raport Inspekcji Handlowej na temat jakości kupowanego i spożywanego przez nas pożywienia. Po lekturze poczułem pewne oszołomienie, choć ze zgoła zaskakującego powodu. Otóż już pierwsze zdanie, w wytłuszczonym lidzie alarmuje: Jemy gorszej jakości masło, wyroby mięsne i miód. Niemiła to wiadomość, ale - prawdopodobnie aby nie wywoływać paniki - dwa akapity dalej czytamy uspokajające zapewnienie: Jak wyjaśniła wiceprezes UOKiK [] nie znaczy to jednak, że jedzenie gwałtownie się pogorszyło lecz dokładniejsze są metody badań. Ach, co za ulga, choć nie do końca. No to jakość się pogorszyła, czy nie? A jeśli nie, to czemu jemy żywność gorszej jakości? Parę akapitów dalej czytamy: Okazało się, że wielu producentów nie przestrzega nawet norm... |
||||
Dodana przez: Promowana przez: |
||||
2009-12-04 23:32:57 |